Koop, als je wilt, nu nog mijn cd!

Geachte bezoeker van mijn website, bij deze maak ik nog een beetje reclame, ik wil namelijk mijn cd-verkoop dit jaar nog het aantal van 25 laten bereiken. Dus koop nu in november nog mijn cd en steun daarmee een (meestal) hardwerkende gitarist! Alvast heel veel bedankt! Kijk op de SHOP pagina om te zien hoe je mijn cd kunt kopen. Een gratis poster wordt mee verzonden.

Veel achter de piano te vinden

De laatste tijd ben ik (als gitarist) veel achter de piano te vinden, dat wil zeggen achter mijn Korg midi-controller met aanslaggevoelige toetsen. En dit doet mij veel nieuwe dingen ontdekken over muziekharmonie en er ontstaan ook veel nieuwe muzikale ideeën. Ook ben ik bezig om een eigen jazzblues stuk wat ik een aantal jaren geleden op gitaar heb geschreven om te zetten naar piano in combinatie met een langzame swingbeat. En ik ben ook een eigen flamenco intro, welke ik ook een keer op gitaar heb gemaakt, eveneens op de piano aan het spelen. Dat laatste is interessant, want het blijft toch allemaal flamenco klinken ook al wordt het op een piano gespeeld. Daarnaast zijn er ook een aantal filmmuziek-achtige ideeën ontstaan. Kortom, nieuwe wegen en nieuwe mogelijkheden!

Optreden 30 april bij de Tuin de Lage Oorsprong

Het was altijd al een wens om eens een keer op 30 april, koninginnedag, op te mogen treden en gisteren is het dan eindelijk gelukt! Ok, koninginnedag wordt al vier jaar niet meer gevierd, maar toch, voor mij blijft 30 april nog steeds een beetje koninginnedag. 🙂 De weergoden vinden 30 april kennelijk ook nog steeds een bijzondere dag want precies na alle koele tot zelfs koude aprildagen van de afgelopen tijd kreeg Nederland gisteren opeens een zeer mooie dag.

Op deze mooie dag mocht ik een optreden verzorgen in Tuin de Lage Oosprong in Oosterbeek. Er waren tijdens mijn onversterkte solo optreden op gitaar aardig wat belangstellende mensen die kwamen luisteren, ongeveer 50. Ik speelde in totaal 16 stukken, onder andere het tweede deel uit de California Suite Allemande van Gallardo del Rey, mijn eigen rondeña La Primera Estrella, én mijn bossanova Nova Floresta van mijn laatste cd. De groene arena in de tuin is een prima plek en ambiance om op te mogen treden. Kortom een prima dag en erg fijn om met dit mooie weer live te mogen spelen. Bij deze dank aan alle belangstellende luisteraars en aan Tuin de Lage Oorsprong (die bijna elke week op de zondag een cultureel programma heeft) voor het organiseren!

De groene arena in Tuin de Lage Oorsprong met de eerste aanwezige luisteraars (vrijwel elke zondag wordt in deze historische tuin een evenement georganiseerd!)

Artikel uit Hoog en Laag omgeving Renkum en Wageningen 3 mei 2017, credits en copyrights : Maria Koster hoogenlaag.nl

Nieuwe remix van mijn eerste cd Paseo al Mar!

De afgelopen tijd heb ik een nieuwe versie gemaakt van mijn eerste cd Paseo al Mar uit 2009. Ik heb daarbij een aantal nummers flink ingekort en het aantal nummers verkort naar 10. Ook heb ik een geheel nieuwe track uit de archieven gehaald en gearrangeerd en aan de cd toegevoegd. Het is een solo gitaarstuk in Spaanse rondeña stijl, maar het heeft ook iets Iers, de werktitel voor dit stuk was in 2009 Siete, en dat heb ik aangehouden. De nieuwe digitale versie Paseo al Mar Remixed Edition 2017 kan op Bandcamp worden gekocht en dit is inclusief cd-boekjes in jpeg-formaat. Klik hiervoor op deze link op Bandcamp. Iedereen die al een keer de originele cd Paseo al Mar heeft gekocht (of dit nog gaat doen), kan deze nieuwe versie gratis via We Transfer krijgen. Stuur daarvoor even een mailtje en vermeld de code die op de onderkant van de cd staat en begint met 12-6… Dank!

Recently I have made a complete new version of my first instrumental CD Paseo al Mar. I also added a complete new track, it is a flamenco and classical track named Siete (rondeña). The new version of Paseo al Mar is named Paseo al Mar Remixed Edition 2017 and can be bought at BandCamp. You will also receive booklets in jpeg-format. When you buy the original and physical cd from 2009 at my website you can, if you want, also receive the new digital version through We Transfer for free. Thanks!

Weer een nieuwe voorraad cd’s aangeleverd bij Kroese

Ok, eerlijk is eerlijk, de verkoopaantallen van mijn nieuwe cd schieten nog niet meteen de lucht in, maar ik kreeg wel weer een berichtje van cd-winkel Kroese in Arnhem dat mijn aangeleverde voorraad (geen grote aantallen) zowaar was uitverkocht! Dat is in elk geval weer goed nieuws, inmiddels is de voorraad weer aangevuld (nee, geen volgestapelde pallets 🙂 ) en ga ik weer vol goede moed verder in het verkopen en aanprijzen van mijn muzikale creaties!

Aandacht voor mijn cd op Flamenca y Mas!

Een echte Spaanse flamenco website, Flamenca y Más, heeft aandacht besteedt aan mijn nieuwe cd! Dat is toch bijzonder wanneer in het thuisland van de flamenco de moeite wordt genomen om een cd uit het buitenland even onder de aandacht te brengen. Resultaat is een mooi stukje tekst in het, uiteraard, Spaans. Ook deelde Flamenca y Más het bericht op hun Twitter en Facebook account. Leuk! Dit soort aandacht stimuleert mij weer om te blijven studeren en door te gaan met flamenco en om in de toekomst nog meer flamenco producties te kunnen maken! De cd is overigens nog steeds te koop :). De link op hun site is:

Maarten Pietersma “Tierra de la esperanza”

The making of Tierra de la Esperanza: de originele scores en schema’s

Dit zijn ze, de echte originele ‘scores’ en schema’s van mijn nieuwe cd! Structuur van de arrangementen, uitgeschreven drumritmes, schema’s van de palmas en natuurlijk welke gitaarpartijen ik op welke plek moest spelen. Ook de echte contra-tiempo palmas zijn volledig uitgeschreven, op deze manier kreeg ik het voor elkaar om het snelle handklappen live op te nemen. Overigens heb ik op mijn cd geen enkel geluid dubbel gebruikt, elke geluid is uniek, dus ook de palmas.

Here they are, de real original scores en schedules from my new cd! Structure from the arrangements, full-written drumrhythms, schedules from the palmas and ofcourse all guitararrangements. Also all real contra-tiempo palmas are written fully, with this I managed to record the quick and fast handclapping. By the way, every sound on my new cd is fully unique, no sound has been used twice.

Meer dan 5000 luisteraars voor Private Investigations op Youtube

Als musicus is het altijd belangrijk om je eigen ‘successen’, klein of groot, te vieren, dit motiveert namelijk weer om door te blijven gaan in studeren, oefenen, en met het schrijven van eigen nieuwe stukken. Het bereiken van het aantal van 5000 bezoekers van mijn eigen bewerking van Private Investigations op Youtube is zo’n klein succes. Leuk om te beseffen dat 5000 mensen op onze wereldbol deze video (kort of lang) hebben bekeken, dus bij deze mijn dank aan al deze ‘luisteraars’ voor het bekijken van mijn video!

As a musician it is important to celebrate all your successes, small or big, it is these successes which will keep me going on in studying, working and creating. So reaching the 5.000 listeners on Youtube with my own written transcription/arrangement for guitar from the well-known piece Private Investigations by Dire Straits is one of these “successes” I am glad with. This all is only possible thanks to the 5.000 listeners on YouTube, so 5.000 listeners: thank you for watching my video!